• Društvo

  150 РАДНИКА ПРОШЛО ОБУКУ ЗА РАД У ФАБРИЦИ “ТРЕНДТЕКС“ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

  Радови на адаптацији фабричког простора, где ће бити отворен производни погон компаније “Трендтекс“ у Белој Паланци приводе се крају.

  У току је и набавка опреме која ће бити монтирана у производном погону фабрике која се налази на улазу у Белу Паланку.

  “Очекујемо завршетак радова на адаптацији хале половином новембра и желим да истакнем задовољство досадашњим спроведеним радовима што су нам потврдили и представници надлежних фирми које врше контролу над квалитетом свега што је урађенo на адаптацији простора.

  Упоредо се врши обука свих пријављених за рад у фабрици и за сада је 150 њих прошло обуку“- рекао је Горан Миљковић, председник општине.

  За рад у фабрици постоји велика заинтересованост тако да је предато око 520 радних биографија.

  Сви пријављени ће проћи обуку и након тога биће извршена селекција од стране компаније “Трендтекс“.

  “Добро је што ћемо имати могућност да код нашег првог инвеститора упослимо 250 људи и због тога фабрика текстилне индустрије представља највећи капитални пројекат у последње 2 деценије, не због средстава уложених у адаптацију, већ због могућности да отворимо нова радна места и упослимо наше суграђане.

  Желим да упознам јавност да тренутно преговарамо и са инвеститорима из Аустрије и Немачке који су заинтересовани за гринфилд инвестиције, односно изградњу производних погона у индустријској зони.

  Након посета представника компанија, током којих смо обавили све информативне разговоре и обишли индустријску зону, очекујемо њихове одговоре до краја месеца.

  План локалног руководства је да до краја 2018.године отвори још 500 радних места и то ће бити главни покретач привредног развоја наше општине а наш крајњи циљ је побољшање животног стандарда Белопаланачана“- истакао је Миљковић.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com