Ekonomija

DAN OTVORENIH VRATA SA INSPEKTORIMA U NIŠU

DAN OTVORENIH VRATA SA INSPEKTORIMA U NIŠU

 NIŠ – Vlasnici firmi imaće jedinstvenu priliku da u direktnom razgovoru sa inspektorima iz razlicitih oblasti saznaju sve što ih interesuje u vezi sa novom ulogom inspekcija i svim novinama u radu koje je doneo Zakon o inspekcijskom nadzoru.

Drugi po redu, neformalni susret privrednika i predstavnika inspekcijskih službi pod nazivom „Dan otvorenih vrata sa inspektorima“  održaće se u četvrtak, 28. septembra 2017. godine od 11 do 14 časova u prostorijama Regionalne privredne komore Niš (Dobrička 2).

Susret organizuju Projekat za bolje uslove poslovanja Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID BEP) i Privredna komora Srbije (PKS) kako bi se privrednicima približile novine u oblasti inspekcijskog nadzora, te otklonile nejasnoće u vezi sa novom ulogom inspekcija, nadzorom nad primenom zakona i drugih propisa, savetodavnim posetama koje obavljaju, procenom rizika, korišćenjem kontrolnih lista, ovlašćenjima i dužnostima.

Na pitanja privrednika odgovaraće inspektori tržišne, poreske, građevinske, komunalne, poljoprivredne, turističke, sanitarne i zdravstvene inspekcije, kao i predstavnici inspekcije rada i inspekcije za zaštitu životne sredine, koji će takođe biti na raspolaganju da razjasne nedoumice i posavetuju privrednike i daju im preporuke za unapređenje njihovog poslovanja, te savete za efikasno otklanjanje eventualnih propusta u radu.

Nakon veoma uspešno održanog „Dana otvorenih vrata sa inspektorima“ u Beogradu, predstavnici firmi i građani iz Niša i okoline moći će da se u opuštenom razgovoru sa inspektorima upoznaju sa novinama u oblasti inspekcijskog nadzora, koje su prema rezultatima pojedinih istraživanja već pozitivno uticale na percepciju inspektora među predstavnicima privrede.

Nakon Niša, održavanje prvog skupa ovakvog tipa planirano je i u Novom Sadu.

USAID Projekat za bolje uslove poslovanja pokrenut je u januaru 2011. godine sa ciljem da podrži aktivnosti usmerene na regulatornu reformu, unapređenje poslovnog ambijenta i povećanje konkurentnosti privatnog sektora u Republici Srbiji.

Između ostalog, aktivnosti USAID BEP usmerene su i na podršku Vladi Republike Srbije na reformi inspekcijskog nadzora, a preporuke programa ugrađene su u novi Zakon kojim je  uređena ova oblast i unapređena koordinacija inspekcija, pojačana njihova preventivna uloga, povećana delotvornost inspekcijskog nadzora, te učinjen bitan korak ka smanjenju sive ekonomije i unapređenju uslova poslovanja u Srbiji.

LJ.P.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh