Hronika

ХАПШЕЊА У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ У НИШУ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу у сарадњи са Војном полицијом и Војно-безбедносном агенцијом, а по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу – Посебног одељења за сузбијање корупције, ухапсили су пет особа.

Ухапшени су Н. И. (1967), лекар Клиничког центра у Нишу, због постојања основа сумње да је извршио кривично дела примање мита, као и Д.Р. (1946) и Д.Р. (1946) због кривичног дела давање мита.

Такође, због постојања основа сумње да је починио кривично дело трговина утицајем помагањем ухапшен је М.Г. (1949), док је С.П., докторка Војне болнице у Нишу, ухапшена због кривичног дела трговина утицајем.

Сумња се да је Н.И. крајем априла 2017. године у Клиничком центру Ниш преко реда оперисао осумњичену Д.Р., на захтев ухапшене С.П.

За ту услугу је како се сумња од С.П. захтевао новац у износу од 1.200 евра, који је она претходно примила од М.Г., а он од осумњичених Д.Р. и Д.Р.

Постоје основи сумње да је Н.И. преузео 1.000 евра од С.П.  у службеним просторијама Клиничког центра Ниш, чиме је себи прибавио противправну имовинску корист у истом износу. Осумњичени С.П. и М.Г. су такође за себе задржали по 100 евра.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Д.К.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh