Društvo

ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

ПЛАНОВИ ЗА УВОЂЕЊЕ ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА У ОПШТИНИ БЕЛА ПАЛАНКА

Општина Бела Паланка након отварања првог факултета на својој територији, наставља да улаже у образовање.

Дуално образовање представља стратешки приоритет општине Бела Паланка, а то јасно показују и планови на отварању новог образовног профила текстилног смера.

Увођење дуалног образовања у складу са Националним моделом дуалног и предузетничког образовања омогућиће младима у Белој Паланци да брзо нађу посао за који ће бити уско специјализовани.

’’Упоредо са радовима на отварању фабрике текстилне индустрије радимо и на плановима увођења дуалног образовања где је наш први инвеститор компанија ’’Трендтекс’’ лидер у овој области.

Планирамо да у наредној години у белопаланачкој средњој школи отворимо образовни профил модни кројач који ће обухватити теоријску наставу у школи и практичну наставу у новоотвореној фабрици.’’- рекао је Горан Миљковић, председник општине Бела Паланка.

Он је истакао да је дуално образовање  референца локалне самоуправе за преговоре и са другим инвеститорима и подсетио да 24 ученика у Белој Паланци похађа нов образовни смер електротехничар информационих технологија који такође даје велику могућност запослења.

Подсетимо, септембра месеца у Белој Паланци је одржана панел диксусија на тему дуалног образовања у Србији на којој су учествовали представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, локалне самоуправе, представници основних и средњих школа и компанија.

Тада је истакнуто да је приоритет Владе РС али и општине Бела Паланка да се деца школују у свом месту, али и да се у њему запосле и остану.

Љ.П.

(Израду овог текста суфинансирала је општина Бела Паланка. Ставови изнети у тексту не одражавају нужно ставове и мишљења органа који је пројекат подржао.)

 

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh