Južna Srbija

ДА ЛИ ЈЕ ОВО ПОЛИТИЧKИ РАТ ДО ИСТРЕБЉЕЊА?

 

Чланови Градског одбора Српске напредне странке Ниш на челу са повереником Звезданом Миловановићем, шокирани су вешћу да је заменику градоначелника Милошу Банђуру изгорео аутомобил и то у близини његове куће где живи са својом породицом.

Градски одбор Српске напредне странке Ниш позива све надлежне државне органе да испитају све околности у вези са изгорелим аутомобилом заменика градоначелника Милоша Банђура и да о томе што пре обавесте јавност.

„Најоштрије осуђујемо све облике насиља и криминала и тражимо да се починиоци паљења аутомобила заменика градоначелника Ниша, Милоша Банђура, што пре открију и казне“, каже Бранислав Јовановић, одборник коалиције „Ниш, мој град“ у Скупштини Града Ниша.

Јовановић коментарише и наводе власти да је опозиција слаба и неорганизована, а да је могући мотив за извршење овог дела избор директора у нишким предузећима.

„Само се потврђује наша прича да се локална власт већ шест година бави разрешењем личних интереса, а увелико бесни рат политичких кланова у редовима локалне власти“, истиче он.

Јовановић напомиње да је притом заустављен развој града који је некада био велико градилиште.

„Нема ниједног капиталног објекта који је урађен из градске касе. Нишке челнике интересује искључиво запошљавање јер су одлазећи директори јавно-комуналних предузећа запошљавали на неодређено време на дан одласка са функција, а ко зна колико то кошта“, наглашава он.
Јовановић додаје да је главни разлог борбе око јавно-комуналних предузећа контрола над тендерима у пар предузећа у којима је остало још мало новца.

„Kад смо ми водили град криминала и паљевина није било, а сада опозицију хапсе и отимају нам одборнике. Све је то део системске корупције која влада у граду“, закључује он.

Јовановић подсећа да је паљење аутомобила други случај обрачуна зараћених политичких кланова, а да је први био када су пре пар месеци отровали пса градоначелнику Ниша о чему је већ говорио на претходној седници Скупштине Града.

Љ.П.
Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh