Novosti online

Tramp sebe smatra mentalno vrlo stabilnim genijem

Američki predsednik Donald Tramp čije su mentalne sposobnosti dovedene u pitanje posle objavljivanja kontroverzne knjige o njemu, ocenio je danas u nizu poruka na Tviteru u kojima je hvalio svoje intelektualne kapacitete, da je „vrlo stabilan genije“.

„Moje dve prednosti tokom života su moja mentalna stabilnosti i činjenica da sam vrlo inteligentan“, napisao Tramp koji se danas nalazi u predsedničkoj rezidenciji Kemp Dejvid, gde će tokom dana imati neformalne sastanke s republikanskim liderima u Kongresu.

„Bio sam vrlo uspešan biznismen i velika televizijska zvezda a sada predsednik SAD u mom prvom pokušaju. Mislim da može da se kaže da sam ne samo pametan, već genije… i to još vrlo stabilan genije“, naveo je Tramp.

Knjiga novinara Majlka Volfa „Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće“ (Fire and Fury: Inside the Trump White House), objavljena u petak, pokrenula je debatu o Trampu pošto je u knjizi opisan kao neznalica.

Volf je naveo da se Trampovo okruženje zapitalo o njegovim sposobnostima da vlada zemljom.

„Rekli su mi da je kao dete i da je potrebno da odmah bude zadovoljan. Misli da se sve okreće oko njega“, rekao je Volf u intervjuu televizijskoj mreži En Bi Si (NBC).

„On (Tramp) je kao kuglica flipera. Leti na sve strane“, dodao je autor knjige navodeći da američki predsednik ima običaj u toku dana da ponavlja istu stvar nekoliko puta, što je primećeno i u njegovim javnim obraćanjima.

Šef američke diplomatije Reks Tilerson branio je Trampa rekavši da nikada nije doveo u pitanje njegove mentalne sposobnosti i da nema razloga za sumnju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh