Novosti online

Francuska policija suzavcem na štrajkače Er Fransa

Francuska policija je danas upotrebila suzavac protiv radnika aviokompanije Er Frans koji su tokom štrajka pokušali da zauzmu jedan terminal na pariskom aerodromu Šarl de Gol.

Stotine bučnih radnika protestovale su danas kod sedišta Er Fransa na glavnom pariskom aerodromu mašući francuskim zastavama i plakatima. Zbog njihovog celodnevnog štrajka kojim zahtevaju povećanje plata otkazani su brojni letovi.

Oko 50 demonstranata uspelo je da prodje pored policije i dodje na jedan od terminala, gde su pre odlaska uključili alarme i pravili buku.

Današnjim protestom žele da izvrše pritisak na upravu kompanije da im poveća plate za šest odsto.

Predsednik Er Fransovog sindikata Patrik Anri-Ej rekao je da od 2011. godine nije bilo povećanja plata osoblja, dok je produktivnost radnika povećana 30 odsto.

„Najviši rukovodioci povećali su sebi plate za 67 odsto prošle godine, a nama nula odsto“, kazao je Anri-Ej.

Er Frans je saopštio da je otkazana polovina današnjih letova iz Pariza na dugim relacijama, četvrtina letova na relacijama srednje dužine i 15 odsto letova na kratkim linijama.

Kompanija je priznala da će gotovo trećina njenog osoblja učestvovati u današnjem štrajku, i navela da će izvesti 75 odsto predvidjenih letova.

Zbog štrajka su poremećeni planovi hiljada putnika, od kojih su mnogi ostali da čekaju na aerodromu Šarl de Gol.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh