Novosti online

Stamatović: Sabor SPC o Kosovu signal da je crkva uz svoj narod

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas da je najava održavanja vanrednog zasedanja Svetog arhijerejskog sabora posvećenog Kosovu signal da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) uz svoj narod i dodao da je veoma bitno da se aktuelnoj vlasti pošalje poruka da nema predaje i podele Kosova.

„Kao i da brutalno iživljavanje koje, nad episkopom raško-prizrenskim Teodosijem, mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, igumanom manastira Dečani Savom, umirovljenim vladikom Atanasijem Jeftićem i drugim crkvenim velikodostojnicima, predvode predsednik Srbije, direktor Kancelarije za Kosovo Marko Djurić i predstavnici takozvane Srpske liste koja je u koaliciji sa Haradinajem i Tačijem, mora što pre da se zaustavi i osudi“, naveo je Stamatović.

U pisanoj izjavi, Stamatović je rekao da Zdrava Srbija od Sabora SPC očekuje da ispuni aklamativni stav vernika i bez odlaganja sedište crkve vrati u Peć.

„Time bi se veleizdajnik Vučić stavio pred poslednji izbor: ili da se dozove pameti, to jest posluša stav ogromne većine gradjana Srbije i prestane da bulazni kako on sam najbolje zna da je za Srbe najbolje da predaju Kosovo ili da se, ako mu je do razgraničenja, on i njegova odredjena antisrpska virtuelna Srbija ‘otcepe’ i razgraniče sa sopstvenim narodom“, rekao je Stamatović.

Stamatović je odbacio tvrdnje predstavnika vlasti da crkva ne treba da se bavi politikom i dodao da pitanje Kosova nije političko, već pitanje opstanka srpskog naroda i države.

„A predstavnici SPC su, inače, već ušli u politiku onog trenutka kada su stali na stranu jedne političke stranke i njenog lidera, što su učinili na prethodnim izborima, podržavajući Aleksandra Vučića“, dodao je on.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh