Novosti online

Protestna šetnja nastavljena do RTS-a bez incidenata

Gradjane u protestu „Jedan od pet miliona“ tokom protestne šetnje kod Doma omladine sačekali su aktivisti Inicijative nema predaje nema podele, a ispred RTS ih je čekao Sima Spasić, ali incidenata nije bilo.

Inicijativa je one koji protestuju dočekala ispred Doma omladine sa raširenim transparentom „Nema predaje, nema podele Kosova“, ali su se sklonili u stranu posle kratkog vremena, kako bi hiljade okupljenih nastavili protestnu šetnju.

Okupljene je kod RTS-a dočekao predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Sima Spasić sa transparentom „Dosovski režim oslobodio je 2.000 albanskih terorista, a srpske generale prodali Hagu“.

Njega je okružilo obezbedjenje protesta dok je kolona onih koji protestuju prolazila.

Kod RTS-a je pušten snimak izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj kaže da neće ispuniti nijedan zahtev makar ih se skupilo i pet miliona, a potom je raširen transparent „Počelo je“ i zapaljene su baklje.

Organizatori protesta pozvali su gradjane ispred RTS-a da naprave što veću buku.

„Kada već ne žele da nas vide onda neka nas čuju“, poručili su.

Pošto su prošli RTS veliki transparent „Jedan od pet miliona“ zamenjen je transparentom „Stop krvavim košuljama“.

Medju gradjanima su brojne javne ličnosti i predstavnici opozicije medju kojima Borko Stefanović, Dušan Petrović , Nebojša Zelenović, i drugi.

Dok su učesnici protesta bili na ulazu u Takovsku ulicu kraj kolone bio je kod Narodnog pozorišta na Tru Republike.

Prema procenama reportera agencije Beta na večerašnjem, četvrtom protestu okupio se veći broj gradjana nego na prethodna tri protesta.

Prvi protest u Beogradu organizovan je 8. decembra pod nazivom „Stop krvavim košuljama“, a povod je bio napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh