Gradovi

A.Joksimović: Trka za Belu kuću u potpunosti neizvesna

Predsednica Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović izjavila je večeras da će na predsedničkim izborima u SAD „trka do kraja u potpunosti biti neizvesna“ i da će „presuditi nekoliko ključnih država na koje su se fokusirala oba kandidata“.

BEOGRAD – Predsednica Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović izjavila je večeras da će na predsedničkim izborima u SAD „trka do kraja u potpunosti biti neizvesna“ i da će „presuditi nekoliko ključnih država na koje su se fokusirala oba kandidata“.

„Očigledno da je veliko globalno uzbuđenje oko ličnosti predsednika SAD, što ne čudi imajući u vidu da je uloga SAD u današnjim međunarodnim odnosima i dalje presudna kada su neke ključne teme za globalno kretanje u pitanju“, rekla je Joksimovićeva za Tanjug.

Ona je navela da je „teško predvideti ko će biti pobednik posle velikih i različcitih obrta“.

„Veceras je demokratska kandidatkinja Hilari Klinton ušla u trku kao favorit, ali sa druge strane poznato je u istoriji izbornih ciklusa u SAD da su mogući potpuni zaokreti tokom glasanja za predsednike“, kazala je predsednica Centrazaspoljnu politiku.

Joksimovićeva je rekla da „istraživanja javnog mnjenja nisu uvek u potpunosti pouzdana“ i da će „mnogo zavisiti od toga kako će glasati građani Floride, Severne Karoline, a potom i Ohaja“.

„Dakle, duga noć je pred nama, a na kraju te noći ćemo znati ko će biti predsednik SAD“, zaključila je ona.

Joksimović je na skupu „Izborna noć“ posvećenom praćenju američkih predsedničkih izbora, koji organizuju Ambasada SAD uSrbijii Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative.

Goste je pozdravio ambasador SAD u Srbiji KajlSkat, a tokom ovog događaja svi gosti će učestvovati u imitaciji glasanja za predsednika SAD, čiji će „pobednik“ biti proglašen večeras oko 23 sata.

Građani SAD danas biraju predsednika između dva kandidata – demokrate Hilari Klinton i republikanca Donalda Trampa.

U SAD su jutros u 06.00 sati otvorena biračka mesta, a zatvaraju se u 21.00 po lokalnom, odnosno u 03.00 sati po srednjeevropskom.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh