Gradovi

Advokat odbrane Lazarevića osporio tonske zapise

Suđenje nekadašnjem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Branku Lazareviću

BEOGRAD – Glavnim pretresom u Specijalnom sudu danas je nastavljeno suđenje nekadašnjem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Branku Lazareviću i još trojici okrivljenih za odavanje poverljivih policijskih informacija Darku Šariću, koji se tereti za krijumčarenje kokaina i pranje novca.

Advokat optuženog Lazarevića, Veran Zečar, u uvodnom izlaganju osporio je validnost tonskih zapisa i zatražio njihovo izuzimanje iz predmeta, navodeći da su nezakonito nastali i da su neblagovremeni za izvođenje dokaza.

On je rekao da će odbrana dokazati da Lazarević nije član nikakve kriminalne grupe, kao ni da nije izvršio delo odavanja službene tajne.

Zvečar je rekao da se nijedan tonski zapis ne može koristiti kao dokaz, jer, su, kako je naveo, protivpravno nastajali, nadzorom komunikacija Štrpca, nezakonitim ozvučenjem Mila Jerkovića, jer nije postojala naredba za ozvučenje Jerkovića, tada poznatog policiji.

Dodao je da se Jerković pojavljivao kao običan svedok, te da nikako nije mogao nikako biti prikriveni islednik, ističe da je bio nezakonito ozvučen i da je nezakonito podstrekivao na krivična dela.

Smatra da sud na samom početku mora doneti odluku o tonskim zapisima i transkriptima i insistira da se oni pre iznošenja dokaza odbrane, izuzmu iz spisa predmeta.

Takođe je pokrenuo i pitanje zastarelosti za krivično delo zločinačkog udruživanja za okrivljenog Lazarevića.

Na početku suđenja u novembru Lazarević i ostali optuženi – advokat Radovan Štrbac i policajac Boris Gara – negirali su svoju krivicu, dok je optuženi Rodoljub Radulović zvani Miša Banana u bekstvu i njemu se sudi u odsustvu.

Oni se terete da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.

U optužnom predlogu se navodi da je Gara Lazareviću prenosio ključne podatke o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosleđivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću.

Preview

BRANKO LAZAREVIC

Slide

BRANKO LAZAREVIC

Slide

BRANKO LAZAREVIC

Slide

BRANKO LAZAREVIC

Slide

BRANKO LAZAREVIC

Slide

BRANKO LAZAREVIC

Slide

BRANKO LAZAREVIC

Slide

BRANKO LAZAREVIC

BRANKO LAZAREVIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh