• Gradovi

  Advokat Silvane Arsović: Osumnjičena jer je uključila kamere posle ubistva Ivanovića

  Silvana Arsović, sekretarica ubijenog Olivera Ivanovića, danas je kao osumnjičena saslušana pred Specijalnim tužilaštvom u Prištini.

  Njen advokat Dobrica Lazić izjavio je za Insajder da tužilac tvrdi, pozivajući se na ekspertizu, da je Arsović uključila kamere na prostorijama stranke nakon ubistva Ivanovića. Ovo je inače bilo treće saslušanje sekretarice Olivera Ivanovića, ubijenog lidera Gradjanske inicijative SDP, i trajalo je gotovo tri sata.

  Kako navodi njen advokat Dobrica Lazić, Arsović je saslušavana istim povodom kao i u novembru prošle godine, kada je privedena.

  „Predočili su nam da imaju dokaze protiv nje za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića. Rečeno nam je da je ekspertiza pokazala da je uključila kamere posle ubistva. Ti dokazi nisu medjutim dovoljni da bi se neko optužio za tako ozbiljno krivično delo. Potrebni su materijalni dokazi“, kaže Lazić za Insajder.

  Lider Gradjanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. ispred sedišta stranke. Do danas je ostalo nepoznato da li mu je ubica prišao sa ledja ili je bio u automobilu u pokretu. Očekivalo se da snimci kamera za video nadzor otkriju ako ne ubicu, onda bar način na koji je Ivanović ubijen. Kamere na prostorijama stranke, medjutim, navodno, nisu radile, podseća Insajder.

  Kako je ranije izjavila Ksenija Božović, saradnica Ivanovića, u tužilaštvu su joj rekli da kamere za nadzor u sedištu stranke nisu snimale od 4. januara do nekoliko minuta nakon ubistva kada su proradile.

  Božović je navela da su Silvanu Arsović policajci ispitivali u vezi sa kamerama i rekla da postoje brojne sumnje u njihove tvrdnje, koje su kontradiktorne.

  „Na primer, tvrdnja da je Arsović snimljena kako silazi niz stepenice iako kamere navodno nisu radile od 4. do 16. januara do pet minuta posle ubistva. U momentu ubistva ona je jedina bila u kancelariji. Ona je rekla da je tri puta išla niz stepenice, a kamere su pokazale jedanput. Kako su kamere pokazale, a kamere nisu radile? Veze s vezom nema“, ispričala je Božović u novembru.

  Zbog sumnje da je pomagao i organizovao grupu za ubistvo Ivanovića Priština je izdala medjunarodnu poternicu za Milanom Radojičićem, potpredsednikom Srpske liste, potvrdio je ranije za Insajder Sulj Hodža, specijalni kosovski tužilac.

  Za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića sumnjiče se još policajci Dragiša Marković i Nedeljko Spasojević, kao i Marko Rošić čiji je broj registarskih tablica pronadjen na cedulji u džepu ubijenog Ivanovića.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com