Novosti online

Аеродром „Никола Тесла” повећава мере безбедности

На аеродрому „Никола Тесла” ће бити уведене мере за повећање безбедности и на сваком улазу у терминале биће постављена контрадиверзиона контрола, изјавио је данас Танјугу в.д. генералног директора аеродрома Саша Влаисављевић.

„Хитне мере ће бити предузете, тако да ће на сваки улаз у терминале бити постаљена контрадиверзиона контрола – по три рендгена и метал детекторска врата. То значи да ће само два улаза у зграду аеродрома у наредним периоду бити отоврена, а остали ће бити затворени”, рекао је Влаисављевић.

Безбедност се додатно подиже после терористичких напада на бриселском аеродрому,

Он је рекао да аеродром, заједно са осталим службама, почев од МУП-а, највише и улаже у безбедност, а ове године ће у те сврхе уложити више од милијарду динара.

„У овом тренутку могу да се само извиним нашим путницима јер ће у наредном периоду: данима, недељама и месецима, процес и технологија прихвата и опрема путника бити успорена”, навео је он и додао да је безбедност путника на првом месту.

Први човек аеродром напомиње да ће се контролисати сви који улазе на терминале, али да ће се у „шпицевима” то радити на другачији начин него у осталим сатима.

„Оператори на рендгенима и металдетектоским вратима су појачали своју будност, појачали смо смене, патролну активност испред саме зграде аеодрома”, појашњава он.

Како каже, у сталној су комуникацији са МУП-ом који, такође, појачава своје мере.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh