• Južna Srbija

  Aеродром у Нишу: Неодговорне изјаве чланова Градског већа Града Ниша наносе штету пословању ЈП „Аеродром Ниш“

  Саопштење

                   У потпуности демантујемо изјаву члана Градског већа Града Ниша, Игора Војиновића дату на НТВ Ниш, у којој тврди да је Буџетска инспекција Града Ниша утврдила да је ЈП „Аеродром Ниш“ Ниш у овој години противзаконито исплаћивало веће зараде запосленима.

  ЈП „Аеродром Ниш“ Ниш није примило никакав документ, записник или решење Буџетске инспекције чија је вишемесечна контрола у току.

  Важећом Уредбом о раду, овлашћењима и обележјима буџетске инспекције прописано је да буџетски инспектор о извршеној инспекцијској контроли сачињава записник о контроли у коме наводи чињенично стање утврђено у поступку инспекцијске контроле, као и да пре достављања записника о контроли обавештава одговорна лица субјекта инспекцијске контроле о завршетку инспекцијске контроле, као и да се Записник о контроли доставља субјекту инспекцијске контроле у року од осам радних дана од завршетка инспекцијске контроле,  а да субјекат инспекцијске контроле може уложити, писаним путем, примедбе на записник о контроли у року од пет радних дана од дана пријема записника.

                  Одакле оваква сазнања, али и право члану Градског већа да на овакав начин злоупотребљава своју функцију и коментарише документ који није чак ни достављен субјекту контроле – ЈП „Аеродром Ниш“ Ниш, нити је субјекат обавештен о завршетку контроле, посебно што субјекат контоле, након достављања записника, има право улагања примедби, на њему је да одговори.

                  Подсећамо да је ово само једна у низу неодговорних изјава чланова Градског већа којом се наноси директна штета пословању ЈП „Аеродром Ниш“ Ниш.

  Изјаве да је пословање аеродрома неодрживо, да тамо „неки“  раде без сагласности државе, а сада и да је пословање противзаконито, уносе панику код компанија које послују са аеродромом и потпуно заустављају даљи развој саобраћаја и нових рута.

  У више наврата до сада смо давали објашњења авиокомпанијама које су изразиле забринутост за безбедно обављање саобраћаја у Нишу, јер финансијска неодрживост пословања подразумева немогућност за вршење основних функција делатности предузећа па и безбедности.

  Штета по једва повраћени углед Аеродрома Константин Велики код највећих светских компанија је већ учињена, а последица тога је и финансијска штета због изостанка планираног развоја.

  Контрадикторност изјава градских званичника да по њима финансијски неодрживо предузеће без субвенција града исплаћује веће зараде запосленима, који су били на минималцу, нећемо да коментаришемо. По пријему записника о контроли буџетске инспекције и упознавања са његовом садржином ЈП „Аеродром Ниш“ Ниш ће дати свој коментар.

    ЈП “Аеродром Ниш”Ниш

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com