Gradovi

Akcija za đake Mladenovca o pravilima u saobraćaju

BEOGRAD – Predstavom u Centru za kulturu Mladenovac na početku drugog polugodišta, JKP „Parking servis“ Beograd nastavilo je deveti ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“.

Đaci prvaci iz opštine Mladenovac imali su priliku da nauče kako pravilno da prelaze ulicu, koriste semafor i tumače saobraćajne znakove.

Kroz interaktivnu predstavu deca su se družila sa predavačima „Parking servisa“ i Odeljenja saobraćajne policije Mladenovca.

Podršku je pružio i dečji hor „Čarolija“, koji je otpevao dobro poznatu pesmu „Čuvajte nam đake“, saopštio je JKP Parking servis Beograd.

Menadžer grada Beograda Goran Vesić tom prilikom istako je da je akcija „Đaci vas mole, usporite pored škole” jedna od najboljih akcija kojom se svi veoma ponose, a dokaz za to je i njen kontinuitet.

„Tokom prvog polugodišta pokriveno je šest opština u 54 škole, gde je podeljeno oko 6.000 svetloodbojnih prsluka. U drugom polugodištu planirano je da se podeli još oko deset hiljada. Sva deca koja krenu u prvi razred na ovaj način dobiju osnovnu obuku o pravilima ponašanja u saobraćaju, odnosno o bezbednosti u saobraćaju“, istakao je Vesić i zahvalio MUP-u, Saobraćajnoj policiji i „Parking servisu”, bez kojih ova akcija, kako je naveo, ne bi bila uspešna svih ovih godina.

Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković kazao je da će se akcija nastaviti jer je vrlo važno da se odgovorno pristupi ovoj temi.

On je dodao da je oko 300 mališana iz Mladenovca danas savladalo osnove ponašanja u saobraćaju.

Svake godine ova edukacija uvrštena je u plan rada „Parking servisa”, što, kako je naveo, pokazuje koliko je važna.

Predsednik Privremenog organa opštine Mladenovac Vladan Glišić rekao je da će ova opština uvek podržavati akcije koje za cilj imaju veću bezbednost najmlađih u saobraćaju, jer je to jedan od prioriteta u njihovom radu.

Predstavnici Grada Beograda, opštine Mladenovac i „Parking servisa“ mališanima su podelili rasporede časova i fluorescentne prsluke, kako bi bili uočljiviji na putu do škole.

Takođe, za sve škole sa područja opštine Mladenovac „Parking servis“ je obezbedio komplete odbojkaških, fudbalskih i košarkaških lopti, dodaje se u saopštenju.

Foto Tanjug/Z.Žestić,ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh