• Gradovi

  Albanski ambasador: Ne politizovati biznis forum u Nišu

  PRIŠTINA – Albanski ambasador na Kosovu Ćemaji Mindžozi izjavio je da poslovni forum Srbija-Albanija u Nišu ne treba politizovati i da se nikada nije razgovaralo o „trilateralnom“ sastanku zvaničnika Albanije, Srbije i Kosova na forumu, prenosi „Koha ditore“.

  Prema njegovim rečima, na forum u Nišu treba gledati kao na napor da se ojača regionalna saradnja, navodi prištinski dnevnik.

  Ambasador kaže da je povodom sastanka u Nišu bilo izvesnog nesporazuma.

  „Premijer Edi Rama je bio veoma jasan. On nije ovlašćen da poziva bilo koga i zasada nema poziva za sastanak lidera Balkana. Na isti način na koji pozdravljamo sve sastanke između vlada“ u Beogradu i Prištini“, rekao je on.

  Na taj način, kako je dodao, „treba pozdraviti i svaku drugu incijativu u regionu, bilo između Albanije i Srbije ili Kosova i Srbije“.

  Posle sastanka sa američkim potpredsednkom Džozefom Bajdenom u Beogradu, premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će pozvati predstavnike Prištine na sastanak u Nišu ali funkcioneri iz kabineta kosovskog premijera Ise Mustafe su rekli da neće prisustvovati, navodi prištinski dnevnik.

  Foto Tanjug

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com