• Novosti online

  Александар Чеферин нови председник УЕФА

  Досадашњи председник Фудбалског савеза Словеније Александар Чеферин изабран је за седмог председника УЕФА на ванредном конгресу одржаном у Атини, саопштила је Европска фудбалска федерација.

  Он је добио 42 гласа, док је његов главни противник Михаел Ван Праг прикупио 13. Чеферин ће на овој функцији заменити Мишела Платинија, који је после девет година председниковања у октобру 2015. године суспендован због умешаности у корупцију.

  Александар Чеферин је рођен у Љубљани 13. октобра 1967. године. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Љубљани, после чега је наставио да ради за адвокатске канцеларије његове породице, и развио посебан интерес у представљању професионалних спортиста и спортских клубова.

  Ожењен отац троје деце, течно говори енглески и италијански.

  ——————————————————-

  Чеферин: Нисам шоумен и нећу давати нереална обећања

  АТИНА– Нови председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Словенац Александар Чеферин изјавио је данас да је велики част доћи на чело те организације, али истовремено и велика одговорност.

  „Хвала на изузетној подршци, то ми много значи. Моја мала и лепа Словенија је поносна на мене, моја породица је поносна, а надам се да ћете једног дана и ви бити поносни”, рекао је Чеферин, након што је добио 42 гласа од 55 чланица УЕФА и победио противкандидата Холанђанина Михаела Ван Прага.

  Он је истакао да неће давати нереална обећања и да ће се борити за унапредњење фудбала.

  „Нисам шоумен, немам проблем са егом и сигурно нећу давати нереална обећања”, поручио је седми председник УЕФА у историји.

  Он је истакао да се не слаже са недавним променама у Лиги шампиона, где се фаворизују највеће лиге, али није најавио њено преиспитивање, а када је у питању формат Европског првенства 2020. године са више домаћина и завршницом у једној земљи, што је била идеја његовог претходника Мишела Платинија, рекао је да ће се поново разговарати на ту тему.

  Ко је нови председник УЕФА Александар Чеферин?

  Нови председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Словенац Александар Чеферин, седми у историји те организације, има 49 година, по занимању је правник, а фудбалом се бави тек десетак година.

  Није био професионални фудбалер, али је, како се наводи у његовој биографији, играо у лиги ветерана за клуб правника Љубљана.

  Потиче из угледне адвокатске породице, канцелеарија Чеферин је најпознатија у Словенији, а он се пре фудбала доказао као бранилац у многим економским и политичким случајевима.

  У свет фудбала ушао је 2005. године као члан Управног одбора футсал клуба Свеа Лесна Литија, а годину дана касније и у управу љубљанске Олимпије.

  Од 2011. године је на челу Фудбалског савеза Словеније, где је инсистирао на развоју омладинских школа, локалних клубова и њихове сарадње са Савезом.

  Говори италијански и енглески језик, а током кампање за председника УЕФА залагао се за увођење регионалне лиге.

  Он ће на челу УЕФА бити до 2019. године.

  Кокеза: Избор Чеферина велика победа за фудбал

  АТИНА– Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза изјавио је да је данашњи избор Словенца Александра Цеферина на место председника УЕФА велика победа за фудбал.

  „Фудбалски савез Србије међу првима је подржао његову кандидатуру, препознао енергију и потенцијал коју поседује за обављање овако одговорне функције. Док је био на челу ФС Словеније имали смо изванредну сарадњу и после овог избора сигуран сам да ће УЕФА са њим на челу имати поузданог партнера у Фудбалском савезу Србије”, рекао је Кокеза, који је на Конгресу УЕФА у Атини седео заједно са Чеферином и први му честитао на избору. (Танјуг)

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com