Gradovi

Alfa plam rekonstruiše pogon, novih 100 radnih mesta

BEOGRAD – Domaća kompanija Alfa plam zbog povećanja tražnje širi proizvodne kapacitete i u Surdulici, gde će se proizvoditi kotlove za grejna tela, saopštilo je danas Ministarstvo privrede.

Dragan Stevanović državni sekretar u Ministarstvu privrede obišao je radove na rekonstrukciji 3.000 m2 i izgradnje dodatnih 2.000 m2 pogona Alfa plama u Surdulici, u koji će biti instalirana savremena oprema poput lasera za sečenje, farbare i 50 kabina za varenje.

Stevanović je tom prilikom izjavio da država i administrativno i finansijski podržava ulaganja i podsetio da je prošle godine donet Zakon o ulaganjima, a ove i uredba, kojima je i domaćim preduzećima omogućeno da ostvare pravo na podsticaje za ulaganja.

On je naglasio da se u 2016. godini, Godini preduzetništva, Vlada Srbije okreće zdravom delu srpske privrede i posebno motiviše kompanije da ulažu u nerazvijene opštine.

„Posebno me raduje što je Alfa plam u Surdulici prepoznao potencijal i što svoju investiciju vrednu milion evra realizuje baš u ovoj opštini. Novih 100 radnih mesta za Surdulicu znači veoma, veoma mnogo, i zato je država spremna da sarađuje i pomogne u realizaciji ovog projekta“, rekao je Stevanović.

Preduzeće Alfa plam je po obimu proizvodnje, plasmanu i kvalitetu, vodeći proizvođač grejnih tela u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, a svrstava se i u red pet najvećih u Evropi.

Ukupna godišnja proizvodnja iznosi preko 171.000 jedinica. Asortiman proizvoda stalno proširuju u skladu sa potrebama tržišta, a u cil?u povećanja kvaliteta izrade proizvoda uvode nove tehnologije. N?ihovi proizvodi poseduju odgovarajuće domaće i inostrane ateste, čime u celini ispunjava stroge zahteve za plasman na tržište EU.

Svoje proizvode plasiraju na domaćem tržištu (oko 35 odsto) i na tržištima Evrope (oko 65 odsto).

Osnovna izvozna tržišta su bivše jugoslovenske republike (Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Slovenija i Hrvatska), zatim Nemačka, Italija, Austrija, Rumunija, Poljska i Čile.

Kompanija trenutno zapošljava oko 780 zaposlenih.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh