Gradovi

Almodovar otkazao promociju novog filma zbog Panamapejpersa

MADRID – Španski reditelj Pedro Almodovar otkazao je promociju svog najnovijeg filma „Hulijeta“, nakon što se i njegovo ime našlo u dokumentima „Panamapejpersa“, međunarodnog skandala skrivanja novca u poreskim oazama.

„Zbog medijskih prioriteta koji nemaju veze sa „Hulijom“, odlučili smo da otkažemo put planiran za sredu“, navodi se u saopštenju Almodovarove producentske kompanije „Deseo“.

U nedelju je izbio skandal kada su mediji objavili podatke „procurele“ iz advokatske firme u Panami, o of-šor poslovima svetske elite čiji je cilj bio skrivanje novca i izbegavanje plaćanja poreza.

U tim dokumentima našla su se i imena Pedra Almodovara i njegovog brata Agustina, koji su zajedno osnovali „Deseo“.

Agustin Almodovar je na tviteru objavio da je promocija novog filma otkazana zbog „pritiska“ pod kojim su se našli, ali da će najavljeni intervjui biti obavljeni.

„Duboko žalim zbog štete nanete javnom imidžu mog brata, koju je prouzrokovao jedino moj nedostatak iskustva u prvoj godini naše porodične firme“, saopštio je Agustin i dodao: „U svakom slučaju, podvlačim da smo brat Pedro i ja, kao i naša firma, upoznati sa svojim poreskim obavezama“.

Film „Hulijet“, u kome nastupaju španske glumice Ema Suares i Adijana Ugarte, je životna priča žene čija kćerka je kad je napunila 18 godina bez objašnnjenja napustila kuću i više od jedne decenije od nje nije bilo ni traga ni glasa.

Foto Twitter/@EricThurm

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh