Novosti online

Амбасадор Белгије: Немоћ пред тероризмом упркос свим мерама

На згради Амбасаде Белгије у Београду данас су, поводом терористичких напада у Бриселу, заставе Белгије и Европске уније спуштене на пола копља, а амбасадор Лео Дас рекао је Танјугу да је јутрос од премијера Александра Вучића примио топле изразе саучешћа.

„Немоћи смо када се овакав тероризам деси упркос свим мерама које смо предузели на националном нивоу и у сарадњи са суседима”, рекао је Танјугу амбасадор Белгије у Србији Лео Дас.

„Као што је премијер Шарл Мишел рекао, плашили смо се да би ово могло да се деси и нама. Веома је важно сада подржати наше безбедносне службе, а посебно медицинске службе које раде нон-стоп помажући рањенима”, навео је Дас.

Амбасадор наводи да је више од 1.000 људи остало заглављено на аеродрому након експлозија.

„Сведоци смо велике солидарности према тим људима, пошто и таксији, оне који нису имали где да оду, возе бесплатно у смештај на привременим локацијама”, рекао је белгијски амбасадор.

Вучић на Твитеру: Уједињени у борби против тероризма

Председник Владе Александар Вучић упутио је изразе саучешћа породицама настрадалих и белгијском премијеру, а, ужаснут терористичким нападима у Бриселу, упутио је и поруку на Твитеру.

„Дубоко нас је потресла вест о нападу у Брислеу. Морамо бити уједињени у борби против тероризма,„ написано је на енглеском језику на званичном Твитер налогу премијера, преноси Танјуг.

Вучић је изјавио данас да у Србији у овом тренутку нема бојазни од терористицких напада, да ће у наредним данима бити одржана седница Бироа за координацију служби безбедности, након чега ће разговарати и са председником Републике у вези са одржавањем седнице Савета за националну безбедност.

Мост на Ади и Палата Албанија у бојама белгијске заставе

Мост на Ади и Палата Албанија у Београду вечерас ће, у знак солидарности са жртвама терористичког напада у Белгији и њиховим породицама, бити осветљени у бојама белгијске заставе.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да је то симболичан начин да Београд, али и читава Србија, покажу солидарност са грађанима Брисела.

„На предлог премијера Србије Александра Вучића, објекти у Београду биће осветљени бојама белгијске заставе. Важно је да се сви ујединимо и да пошаљемо поруку мира у свет”, истакао је градоначелник у саопштењу.

Мост на Ади и Палата Албанија ће бити осветљен у бојама белгијске заставе вечерас од 18 часова.

Стефановић: Полиција прати развој догађаја,спремна да реагује

Полиција интензивно прати развој догађаја после напада у Бриселу и спремна је да ангажује и додатне снаге, уколико то буде потребно, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Стефановић је подсетио да је Србија већ раније подигла ниво готовости свих безбедносних снага због, како је навео, терористичких изазова, преноси Танјуг.

„Полиција интензивно прати развој свих догађаја и упутићемо све додатне снаге тамо где будемо сматрали да је потребно”, поручио је Стефановић.

Он је додао да је у току преподнева разговарао са директором аеродрома Никола Тесла” и да је договорено да се мере на београдском аеродрому појачају, а да ће полиција урадити свој део посла.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh