• Novosti online

  Ambasador Rusije: Ako Makedonije udje u NATO, može biti naša meta

  Rusija ostaje pri stavu da Makedonija ne treba da postane deo NATO, izjavio je danas ruski ambasador u Skoplju Oleg Ščerbak.

  On je rekao da pristupanje Makedonije NATO neće doprineti većoj bezbednosti i sigurnosti, već bi mogla da bude cilj u eventualnom sukobu Rusije i Alijanse.

  Ščerbak je rekao da bi slučaju agresije NATO na Rusiju, ako Makedonija bude deo NATO, ona mogla biti legitimni cilj ruskog odgovora.

  „Vi kao odgovorni gradjani svoje zemlje treba da razmislite da će posle eventualnog učlanjenja u NATO, Makedonija postati deo vojne mašinerije Alijanse i, ako se desi agresija NATO na Rusiju, vi ćete imati sudbinu mete u uzvratnom udaru. Da li to treba vama i vašoj deci“, rekao je Ščerbak.

  Ruski ambasador je u dužem obrazlaganju na konferenciji za novinare zašto Makedonija ne bi trebalo da postane čanica NATO, rekao da je okružena zemljama članicama Alijanse, pitajući se „ko bi mogao da je napadne: NATO ili možda vanzemaljci“.

  Po njegovim rečima, učlanjenje u NATO može da nanese ozbiljnu štetu regionalnoj sigurnosti i atmosferi poverenja, što može da utiče na odnose Makedonije i Rusije.

  On je rekao da takva odluka treba da bude doneta na referendumu.

  „Vašoj zemlji ne namećemo stavove s kim će da bude prijatelj i da saradjuje, ali imamo ljudsku dužnost da našim makedonskim drugovima kažemo da takve sudbonosne odluke, kao što je učlanjenje u agresivni vojnopolitički blok, treba da se donose posle pažljivog razmišljanja o posledicama“, rekao je Ščerbak.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com