• Gradovi

  Ambasador SAD posetio Šabac, raduje ga što se čuju različita mišljenja

   

   

  Ambasador SAD u Srbiji, Entoni Godfri, posetio je danas Šabac gde je s gradskim rukovodstvom razgovarao o dostignućima i mogućnostima tog grada i projektima koje finansira Vlada SAD.

  Gradska uprava je prenela da je Godfri rekao da ga raduje što se u Šapcu različita mišljenja mogu čuti i u okviru civilnog društva, i u lokalnoj vlasti: „Smatram da je zdrava debata esencijalni deo aktivnog demokratskog društva i uveren sam da ovaj grad ima svetlu budućnost“.

  Gradonačelnik Nebojša Zelenović je ocenio da Šabac može da bude primer jer je grad koji je otvoren, u kojem se misli, govori i radi slobodno, i dodao da želi da i Srbija bude takva.

  „Mi smo slobodan, otvoren i prijateljski grad koji želi dobre odnose sa svima. Želimo da vidimo Šabac i Srbiju u Evropskoj uniji, i želimo da Srbija bude deo zapadne civilizacije“, rekao je Zelenović.

  „Oduvek smo ponosni na prijateljstvo koje imamo sa američkom ambasadom“, rekao je Zelenović i istakao je da su gostu danas pokazali „zašto smo dobili nagrade za grad koji je najbolje mesto za domaće i strane investicije, za otvoreni grad, za otvorenu, brzu i efikasnu administraciju“.

  Ambasador je rekao da je „impresioniran svime što ste preduzeli da privučete strane investicije i omogućite bolji život svojim sugrađanima“.

  Godfri je položio cveće na Trgu šabačkih žrtava i rekao novinarima da je to spomenik koji zrači i tugom i lepotom, podsetivši da su tokom 139 godina diplomatskih odnosa, SAD i Srbija zajedno nosile i teret stradanja kroz dva svetska rata.

  „Sjedinjene Američke Države veoma cene partnerstvo sa Srbijom u borbi protiv fašističke tiranije u Drugom svetskom ratu, kao i naše današnje partnerstvo koje ima ogroman potencijal za budućnost“, rekao je ambasador, dodavši da „iskreno veruje da će se naša saradnja i srdačni odnosi nastaviti da se razvijaju i ubuduće“.

  „Želim vam svima mnogo uspeha u daljim naporima da vaš grad postane snažniji i bogatiji“, poručio je ambasador SAD u Srbiji.

  Godfri je posetu počeo prijemom u Gradskoj kući, koji su u njegovu čast priredili gradonačelnik Zelenović, predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com