Gradovi

Ambasadorka Srbije: Još nema spiskova povređenih

BRISEL – Još nema informacija da li među povređenima i poginulima u današnim eksplozijama u Briselu ima srpskih državljana, izjavila je ambasadorke Srbije u Belgiji Vesna Arsić.

Arsić je Tanjugu rekla da su za sad sve informacije još uvek nezvanične.

„Eksplozija se dogodila na aerodromu u blizini pulta za čekiranje tako da nema zvaničnih spiskova putnika koji su se tu zatekli. Prilazi aerodromu su zatvoreni, tako da naši državljani koji su za danas planirali putovanje neće biti izloiženi riziku“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, Ambasada Srbije je zadržala mere restriktivnog ulaska u konzularni deo i nije povećala mere bezbednosti van toga, niti ima indikacija zvaničnih vlasti da se takve mere uvedu.

„Ukoliko bude potrebe, uvešće se posebne mere ali to će blagovremeno biti objavljeno na sajtu naše ambasade u Briselu“, precizirala je Arsić.

Ona je navela da za danas nije zakazan dolazak nijedne delegacije iz Srbije, uključujući predstavnike ministarstva i civilnih društava, kojih je inače oko 50 dnevno.

Kako je navela, još uvek nije povećan broj poziva i poseta naših državljana ambasadi.

„Telefoni naši ambasade su na raspolaganju, konzularni deo je otvoren uz uobičajene restriktivne mere pri ulasku koje podrazumevaju kontrolu identiteta“, navela je.

Ona je dodala da samim uvođenjem nivoa četiri u merama bezbednosti, Belgija apeluje na sve građane da ne odlaze na mesta većeg okupljanja zato što su mete mesta

Ambasadorka je ranije danas izjavila da je nivo bezbednosti u Briselu, nakon eksplozija na aerodromu i u metrou, podignut na nivo četiri.

„Sitaucija još uvek nije potvrđena od zvaničnih organa, a podizanje nivoa bezbednosti na nivo četiri ukazuje da je došlo do promenjenih okolnosti u smislu bezbednosti“,rekla je Arsić u telefonskoj izjavi TV Pink.

Ona je građanima Srbije poručila da prate obaveštenja i da se mogu obratiti ambasadi za svaku vrstu pomoći.

AP foto

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh