• Novosti online

  Američke demokrate odložile izbor predsedničkog kandidata zbog pandemije

  Američka Demokratska stranka je objavila da je zbog pandemije korona virusa odložila za avgust stranačku konvenciju na kojoj će delegati birati kandidate za predsednika i potpredsednika SAD.

  Konvencija, koja je trebalo da bude održana od 13. do 17. jula u gradu Milvokiju, počeće 17. avgusta, navodi Asošiejted pres.

  Demokrate su se nadale da će održavanjem konvencije sredinom jula imati više vremena da se ujedine iza izabranog predsedničkog kandidata koji će se na izborima 3. novembra suprotstaviti predsedniku SAD Donaldu Trampu.

  U trci za predsedničkog kandidata demokrata ostala su dva kandidata, bivši američki potpredsednik Džozef Bajden (77) i senator iz Vermonta Berni Sanders (78).

  Na unutarstranačkim izborima, koji treba da traju od 3. februara do 23. juna, Bajden je do sada osvojio 1.217 delegata, a Sanders 914.

  Da bi neko od kandidata osvojio demokratsku nominaciju, potrebno je da ima najmanje 1.991 od 3.979 delegata na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Milvokiju.

  Unutarstranački izbori formalno se održavaju i u Republikanskoj stranci, iako se zna da će Tramp biti njen kandidat na izborima.

  Republikanska nacionalna konvencija na kojoj treba da bude potvrdjena Trampova kandidatura, biće održana u Šarlotu, od 24. do 27. avgusta.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com