Gradovi

ZABORAVIO NATO BOMBARDOVANJE, PRIZNANJE KOSOVA; Američki ambasador Entoni Godfri: Srbija danas nema boljeg prijatelja od SAD

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri izjavio je  na prijemu povodom Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da Srbija danas nema boljeg prijatelja od SAD.

„Uz milijardu evra pomoći od 2001. godine do danas, radili smo sa lokalnim partnerima da pomognemo Srbiji da ostvari svoj cilj članstva u Evropskoj uniji. Želimo da Srbija zauzme mesto koje joj pripada u evropskoj porodici“, rekao je Godfri.

Na proslavi 245. godišnjice nezavisnosti SAD, ambasador je kazao da je protekla godina bila godina izazova za sve, a da su za njegovu zemlju bila možda jedna od najtežih.

Dodao da veruje da će „245 godina mlada demokratija, uz pomoć prijatelja, iz svega izaći još jača“.

Godfri je zahvalio direktoru JP Pošta Srbije Zoranu Djordjeviću na ideji za postavku izložbe, gde se može odabrati poštanska marka koja će se štampati u čast 140. godišnjice diplomatskih odnosa Srbije i SAD.

„U čast 140 godina našeg prijateljstva, koje je počelo od uživanja Amerikanaca u ukusnim srpskim šljivama, za kraj ću da nazdravim uz čašicu šljivovice“, rekao je američki ambasador.

U rezidenciji SAD prijemu su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Srbije Ana Brnabić, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, članovi Vlade, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac, a medju brojnim zvanicama bili su i lideri opozicionih političkih stranaka, predstavnici medija i civilnog društva.

Americki diplomata je izgleda za samo dve decenije zaboravio Nato bombardovanje Republike Srpske i Srbije, bombardovanje mostova, bolnica, pijaca, vozova, priznanje Kosova.

Sto bi u Srbiji narod rekao, pored ovakvih prijatelja, neprijatelji ti nisu ni potrebni.

Novosti dana

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh