• Novosti online

  Амерички филм „Жетва“ о „Жутој кући“

  Извор: Спутњик на српском, https://rs.sputniknews.com/kultura/202007241123070619-svet-da-cuje-za-srpske-patnje-velika-imena-holivuda-u-filmu-zetva-o-zloglasnoj-zutoj-kuci/

  У најновијем филму америчког редитеља Пола Кампфа, који је заснован на књизи о илегалној трговини органима и злогласној жутој кући, учествоваће нека велика имена Холивуда. Између осталих, Харви Кајтел и звезда „Страдања Исусовог“ Маја Моргенштерн.

  Филмски центар Србије са 40 милиона динара подржао је филм америчког редитеља Пола Кампфа о трговини органима и злогласној „жутој кући“, а Кампф каже да га је ова одлука веома обрадовала, преносе Новости.

  Филм је заснован на роману Веселина Џелетовића „Српско срце Јоханово“, о богатом Немцу Јохану коме је у „жутој кући“ пресађено срце српске жртве, а који долази на Косово у потрази за одговорима. Кампф каже да „Жетва“ није амерички филм о српским жртвама, већ нешто много веће.

  „За мене је најстрашније то што свет не зна ништа о овом догађају. Важно ми је да филм проговара са становишта једног аутсајдера, баш као што је и главни јунак и да на тај начин упознамо људе са патњама и страдањима српског народа у жутој кући , објашњава Кампф.

  Вест да се разматра оптужница против Хашима Тачија за злочине против српских цивила, укључујући и оне у „жутој кући“, по речима редитеља, додатно увећава актуелност његове филмске приче.

  „Познати амерички глумац Харви Кајтел потписом је потврдио да ће се појавити у нашем филму. Реч је о мањој улози, али, како нам је сам рекао, то је његов начин да подржи филм, јер сматра да се ради о изузетно важној теми“, продуцент Драган Ивановић из „Бандур филма“.

  Кајтел није једино инострано глумачко појачање, јер је своју писану сагласност дала и Маја Моргенштерн, нашој публици позната по улози Богородице у спектаклу Мела Гибсона „Страдање Исусово“.

  „Маја нам је рекла да је, после читања сценарија, схватила да би свако одбијање улоге у филму значило прећутно саучествовање са људима који се баве тим страшним злочинима. Она сматра да свет мора да чује ту причу“, преноси Ивановић.

  И у делу ауторске екипе „Жетва“ може да рачуна на велика имена, попут Бојане Никитовић, нашег најславнијег костимографа. Сценограф је Аљоша Спајић, док ће специјалне ефекте радити добитник Оскара Скот Андерсон, у чијој биографији су врхунска дела, попут „Амбиса“, „Кинг-Конга“, „Терминатора 2“…

  Пол Кампф планира да у септембру из Лос Анђелеса допутује у Србију како би, по његовим речима, током јесени обавио два важна посла – одабир глумаца, као и локацију.

  Радња „Жетве“ одвија се у неколико земаља и захтева велики кастинг – за око сто улога. Већину рола играће домаћи глумци, а Кампф планира да изабере најбоље.

  „За разлику од домаћих редитеља, који кастинг могу да раде напамет, Пол не познаје наше глумце и жели да види њихов рад, ако буду радила позоришта, можда да неке од њих види и на сцени. За десетак великих улога жели да изабере најбоље могуће глумце“, преноси нам Ивановић.

  Главног јунака Јохана играће амерички глумац, а иако су прелиминарни разговори већ започети, наши саговорници кажу да је рано да се „откривају карте“.

  „Долазим у септембру и тада ће почети озбиљан рад на филму. Ако све буде текло по плану, следеће године у мају, почињемо снимање ’Жетве‘“, завршава Пол Кампф.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com