Gradovi

Američki general: Pucajte vojsci u kasu da je uništite

VAŠINGTON – Jedan od načina da se uništi vojska je da joj se „puca pravo u kasu“, rekao je general major Piter Gersten zamenik komandanta u operaciji „Nepokolebljiva odlučnost“, koja se bori protiv Islamske države u Iraku i Siriji.

On je, na nedavnoj konferenciji za štampu američkog Ministarstva odbrane, opisao vazdušni napad na ogromna skladišta novca u iračkom gradu Mosulu, preneo je Bi-Bi-Si.

Mosul je, kako je rekao, bio utočište jednoj od ključnih finansijskih figura Islamske države, koji je odgovoran za distribuciju novca njihovim borcima u tom području.

Gersten je naveo da se u zgradi nalazilo oko 150 miliona dolara kada je uništena, kao i da su Amerikanci znali u kojoj se tačno prostoriji nalazi novac.

Taj incident, sam po sebi, neće doprineti pobedi u bilo kom ratu, ali daje izuzetan doprinos u novoj fazi kampanje protiv Islamske države, koja je pokazala svoju ranjivost, navodi britanski medij.

„Naravno, još je veoma rano gledati ka završetku vazdušne kampanje. Islamska država je fleksibilan neprijatelj. I izgleda da je spremna da inspiriše svoje simpatizere u inostranstvu, u bliskoj budućnosti“, upozorio je general major.

Kim Hong-Ji/Pool Photo via AP

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh