• Kultura

  Amerikanac u Srbiji pravi predstavu o Tesli

  đuričko teslaFoto: Facebook/JockDoubleday, MONDO

  Režiser i scenarista Džok Dabldej najavio je na Facebooku premijeru predstave „Sanjam električnu ženu“, koja će pratiti dane Nikole Tesle u hotelskoj sobi „Njujorkera“ u kojem je i preminuo.

  On je objavio i fotografije prvog čitanja, na kojima su glumci Nikola Đuričko, Marko Janketić, Ivan Jevtović, Branislav Platiša i drugi.

  Đuričku je poverio ulogu Tesle, a za domaću štampu rekao je da je srpski glumac „sedeći u stolici“ uspeo da dočara lik našeg najvećeg naučnika.

  „Zaista sam zahvalan što je prihvatio da učestvuje, i drago mi je što su mi srpski glumci dali vetar u leđa, jer sam se pitao da li je scenario dovoljno dobro opisao Teslu koji je srpskom narodu pravi heroj“, rekao je on „Informeru“.

  Još uvek nije poznato u kom beogradskom pozorištu će biti igrana ova predstava.

  Dabldej je scenarista, novinar, pisac poezije i naučne fantastike, ali i veliki zagovornik prirodnog lečenja, imuniteta, prirodnog porođaja i vakcinisanja dece. Postavio je više od 50 predstava, od kojih su mnoge posvećene slavnim ličnostima kao što su Virdžinija Vulf, Vaclav Havel, Bobi Fišer i drugi.

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com