• Gradovi

  AMS: Vremenske prilike povoljne, oprezna vožnja

  BEOGRAD – Vremenske prilike su naklonjene vozačima, saopštio je padavina nema, a jedino sa sumaglicom treba računati duž rečnih tokova, po kotlinama i preko prevoja, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

  Vozačima se savetuje da voze oprezno, držite veće odstojanje između vozila jer su kolovozni vlažni, a i temperature su nešto niže od uobičajenih.

  AMS podseća da od danas do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

  Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm. Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone

  takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

  U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku. Lanci se montiraju na pogonske točkove na deonicama puta koje su označene znakom obaveze upotrebe lanaca kada je sneg na kolovozu.

  U naselju, vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.

  Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

  AMS dodaje da će danas u Sloveniji, zbog praznika, u vremenu od 8:00 do 21:00h, biti obustavljen saobraćaj za teretna motorna vozila preko 7,5 tona.

  Ova zabrana može biti uzrok dugog i višesatnog zadržavanja na teretnim terminalima graničnih prelaza između Hrvatske i Slovenije.

  Foto/ Tanjug video

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com