Gradovi

AMSS: Oblačno vreme sa kišom, klizavo

BEOGRAD – Oblačno vreme sa kišom preovladava u većem delu zemlje, dok na području Crnog Vrha, Kopaonika i Zlatibora pada slab sneg, te se savetuje vozačima da zbog mokrih i klizavih kolovoza prilagode vožnju uslovima na putu, saopšteno je danas iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Kako je navedeno, dodatna opreznost neophodna je na deonicama gde se nalaze nanosi mulja i zemlje po putu, što dodatno otežava vožnju, a padavine su pokrenule i veliki broj klizišta i prisutan je i veći broj odrona, na šta posebno treba obratiti pažnju, kao i na oštećenja na kolovozu u vidu slabo uočljivih rupa ili kolotraga ispunjenih vodom.

Zbog veće količine odrona zemlje i kamena zatvoren je put 180 Čačak-Zeoke-Guča, a alternativni pravac je Čačak- Grab- Rogača Guča.

Prema podacima Uprave saobraćajne Policije, prethodnog dana na putevima

u Srbiji evidentirano je 80 saobraćajnih nezgoda, u kojima je povređeno 27 osoba, a dve osobe su smrtno stradale, a u Beogradu su zabeležene 52 saobraćajne nezgode u kojime je 13 osoba povređeno.

Prema informacijama Uprave granične Policije, na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

I danas i u toku noći u većini mesta količina padavina od 10 do 30 mm, u južnim, jugoistočnim i jugozapadnim krajevima ponegde i oko 40 mm, na planinama 20 cm novog snega.

Iz AMSS podsećaju vozače da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Foto Tanjug/O. Toskić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh