• BG

  AMSS: Oprez u na putu zbog snega i leda

   

   

  U većem delu Srbije jutros pada sneg, dok se na jugu zemlje očekuje kiša, pa su česta proklizavanja vozila, posebno na usponima i prevojima, koja mogu uzrokovati prekide u saobraćaju, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

  Nove padavine uslovile su povećanje visine snežnog pokrivača, zato se vozačima savetuje da izbegavaju nagla kočenja i voze na dovoljnom odstojanju od vozila ispred, navodi AMSS.

  Podseća se da su vozači dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, kao i na to da van naseljenog mesta, obavezno moraju posedovati lance ili druge uredjaje za povećanje rastojanja.

  Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 30 minuta.

  Kako navodi AMSS, često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Madjarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na drugim graničnim prelazima.

  Do 10. decembra izvodiće se radovi na asfaltiranju i popravci oštećenja na kolovozu na putu Umka – Obrenovac, a za vreme radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju.

  Prema informacijama iz JP „Putevi Srbije“ nema zadržavanja na naplatnim stanicama autoputeva u Srbiji.

  Lj.p.

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com