• Gradovi

  Ana Brnabić: Kontinuitet sa Vučićevom vladom, uz digitalizaciju i filmsku industriju

  Mandatarka Ana Brnabić izjavila je večeras da će Vlada Srbiji koju će predvoditi nastaviti kontinuitet svega onog što je radila prethodna vlada Aleksandra Vučića.

  Ona je u intervjuu za televiziju Pink istakla i da je „100 odsto fokusirana“ na izradi ekspozea, da se nada da će biti izabrana u parlamentu i da je pratila rasprava koja se vodila u Skupštini Srbije.

  Brnabićeva je rekla da će u ekonomskoj sferi fokus biti na tri stvari većem rastu bruto društvenog proizvoda, uspešnom završetku sedmog aranžmana s Medjunarodnim monetarnim fondom i poboljšanje pozicije Srbije na dauning listi Svetske banke.

  Najavila je i da će u spoljnoj politici „apsolutno nastaviti kontinuitet s Vučićevo vladom“, istakavši da je strateški cilj Srbije Evropska unija, uz održavanje tradiconalno dobrih i prijateljskih odnosa sa Rusijom. Prema njenim rečima, tu je i sve bolja saradnja s Kinom kao i brojnim kineskim investitorima, ali i drugim državama poput SAD, UAE…

  Istakla je i da će u politici prema Kosovu i Metohiji nastaviti politiku koju je vodila prethodna vlada.

  Mandatarka je najavila je i da će insisitirati na još dva bitna cilja vlade digitalizaciju i omogućavanje da Srbija postane idealno mesta za filmsku industriju, a zašta ima niz preduslova.

  Prema njenim rečima, posebno u oblasti filmske industrije i „gejminga“… postoje veliki potencijali za rast bruto društvenog proizvoda.

  Ana Brnabić je rekla i da će zahvaljujući i rastu BDP-a u toj oblasti, a sa postojećim rastom i u drugim oblastima Srbija moći da stigne do ukupnog rasta „od 3,5, pa četiri, pa pet odsto“.

  U intervjuu za TV Pink ona je odbacila primedbe opozicije koje su se čule prethodnih dana, da će biti „fikus, ikebana, marioneta…“ dodavši da joj Vučić, dok je bio premijer, nikada nije rekao „obrati pažnju na toga i toga… ili tako nešto“.

  Dodala je i da se bivši premijer nije mešao u rad ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu kojim je rukovodila.

  „Tražio je da radimo brže jer nam trebaju rezultati… i tražio je odgovornost“, rekla je Ana Brnabić, ukazavši da će posebno da insistira na odgovornosti svakog ministra.

  Brnabićeva je rekla da joj „i sada teško da prihvati osporavanja“ kojima je izložena i to, kako je ocenila, bez ikakvog razloga.

  Ocenila je da je to „užasno loše za Srbiju“ i da su te kritike verovatno posledica „marketinških razloga“ opozicije.

  „Kakva god budu osporavanja, spremna sam na to… spremna sam da udjem u Skupštininu i spremna sam za raspravu“, rekla je Ana Brnabić.

  Dodala je i da je sve kritike koje su se čule (uključujući one na njeno seksualno opredeljenje) prethodnih dana „nisu uznemirile“.

  Najavila je i da će „s puno emocija“ da brani ono što treba da bude fokus buduće vlade, dodavši da se raduje novim izazovima. „Radiću hrabro i potpuno pošteno svoj posao“, obećela je buduća premijerka, naglasivši istovremeno značaj timskog rada vlade.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com