• Novosti online

  Ангела Меркел признала да је имала конфликтан однос са Макроном

  БЕРЛИН- Немачка канцеларка Ангела Меркел признала је да је имала „конфликтни однос” са француским председником Емануелом Макроном у интервјуу који је данас пренео немачки лист Зидојче цајтунг (Суддеутсће Зеитунг).

  „Наравно да имамо конфликтан однос”, рекла је канцеларка наводећи да „постоје разлике у менталитету” између ње и француског председника и „разлике у (њиховом) схватању улога”.

  Меркелова и Макрон последњих месеци се не слажу о неколико питања, међу којима је замрзавање продаје оружја Саудијској Арабији, како је одлучила Немачка после убиства саудијског новинара Џамала Кашогија.

  Немачка канцеларка је нагласила да је велики напредак учињен у одбрани захваљујући немачко-француском партнерству, преноси Бета.

  „Одлучили смо да заједно развијемо моделе борбеног авиона и тенка…. То је знак поверења који показује да се још више ослањамо једни на друге у области одбрамбене политике”, рекла је она.

  Канцеларка је десетак дана пре избора за Европски парламент рекла да је то гласање од велике важности додајући да ће то бити посебни избори.

  „Многи су забринути за Европу. И ја сам”, додала је Меркелова.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com