• Gradovi

  Angela Merkel zvanično ulazi u izbornu trku

  Konzervativna Hrišćansko demokratska unija (CDU) danas je formalno imenovala svoju liderku Angelu Merkel za kandidata na predstojećim parlamentarnim izborima u septembru.

  Merkelova je dobila podršku 95 posto delegata na konvenciji CDU u saveznoj državi Meklenburg-Zapadna Pomeranija, koja se smatra njenom političkom bazom, javila je nemačka agencija dpa.

  Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da bi Socijaldemokratska partija (SDP) mogla da predstavlja neočekivano veliki izazov za aktuelnu nemačku kancelarku, posebno od kada je objavljeno da će novi stranački lider Martin Šulc izazvati Angelu Merkel na parlamentarnim izborima.

  Merkelova nije spomenula Šulca u današnjem obraćanju stranačkim delegatima, ali je hvalila ekonomske reforme koje je doneo njen prethodnik, socijaldemokrata Gerhard Šreder. Šulc je najavio da će, ako pobedi na izborima, izmeniti neke od tih reformi.

  Šulc, doskorašnji predsednik Evropskog parlamenta, zamenio je Zigmara Gabrijela na čelu SDP-a. Njegova partija je trenutno najveći partner u koalicionoj vladi kancelarke Angele Merkel.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com