• Gradovi

  „Anonimusi“ tvrde: Sprečili smo teroristički napad u Italiji

  RIM – Hakeri iz grupe „Anonimus“ saopštili su danas da su sprečili teroristički napad Islamske države u Italiji zahvaljujući tome što su nakon napada u Parizu intenzivirali svoje hakerske aktivnosti protiv džihadista.

  „Ovog meseca radimo u tišini. Već smo sprečili jedan napad IS u Italiji, a nadamo se da ćemo sprečiti i druge“, objavili su „Anonimusi“ na Tviter nalogu „Operacija Pariz“ (#OpParis), a preneo je „Dejli mejl“.

  „Anonimusi“ su obećali da će na internetu progoniti džihadiste nakon terorističkih napada prošlog meseca u Parizu, u kojima je život izgubilo 130 ljudi.

  Nije objavljeno više detalja o planiranom terorističkom napadu u Italiji.

  Stručnjaci upozoravaju da su društveni mediji jedno od najmoćnijih oružja u rukama IS-a, pomoću kojih džihadisti komuniciraju sa simpatizerima širom sveta.

  Aktivisti okupljeni u grupi „Anonimus“ su nedavno objavili spisak Tviter naloga sa kojih se, kako tvrde, širi džihadistička propaganada.

  Na nalogu „Operacija Pariz“, „Anonimusi“ pozivaju svoje pripadnike da hakuju sajtove IS-a kako bi ukrali važne podatke i objavili ih na internetu.

  „Anonimusi“ su početkom decembra pokrenuli veliki sajber napad u Turskoj, optužujući čelnike te zemlje da podržavaju Islamsku državu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com