Gradovi

Antić: Dogovor o koaliciji SPS-PUPS-JS do kraja nedelje

Antić: Dogovor o koaliciji SPS-PUPS-JS do kraja nedelje

LAZAREVAC – Dogovor o zajedničkom izlasku na izbore Socijalističke partije Srbije, PUPS-a i Jedinstvene Srbije trebalo bi da bude postignut do kraja nedelje, izjavio je danas zamenik predsednika SPS Aleksandar Antić.

Antić je izrazio očekivanje da će PUPS, koji se još nije izjasnio o tome, ponovo odlučiti da na izbore izađe u koaliciji sa socijalistima i Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića.

„JS se po tom pitanju izjasnila i bez bilo kakvih prethodnih razgovora, dogovora i pregovora i definisala kao svoj politički cilj da izađe na izbore u toj koaliciji. Očekujemo da će takav odgovor dati i PUPS“, rekao je Antić Tanjugu.

Antić je rekao je da će lider socijalista Ivica Dačić u toku nedelje razgovarati sa predsednicima PUPS i JS Milanom Krkobabićem i Draganom Markovićem i definisati izborni format i koaliciju sa kojom će te stranke izaći na izbore.

„SPS, kao što je već više puta rekao i Dačić, ima ideju i nameru da i na predstojeće izbore izađe u formatu kako smo to radili od 2008. godine, u koaliciji sa JS i PUPS, pre svega polazeći od toga da se ta programska koalicija dokazala i da je dala rezultat“, rekao je Antić.

On dodaje da ta koalicija i u budućnosti može da očekuje veliku podršku građana.

Antić kaže i da SPS nije potreban partner da bi postigla dobre izborne rezultate, s obzirom da, kako ocenjuje, ima značajnu podršku građana i veliko biračko telo, te da je druga najjača politička stranka u Srbiji.

„To za nas nije pitanje matematike“, rekao je Antić i dodao da je za SPS ta koalicija pre svega stvar političkog formata, jer socijalisti smatraju da svi zajedno daju najbolje rezultate.

I Lider JS Dragan Marković rekao je za Tanjug da će se do nedelje znati sve i da on misli da će najdugovečnija koalicija na srpskoj političkoj sceni nastupiti na predstojećim izborima zajedno.

„Ja mislim da će to biti u redu, da će naša koalicija izaći na izbore zajedno. Do nedelje će se znati“, rekao je Marković.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh