Novosti online

Антић: Не постоји план о повећању цене струје

Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је данас да у овом тренутку не постоји било какав план нити обавеза да се повећа цена струје у Србији.

„Постоји само обавеза да пратимо реализацију плана финансијске консолидације Електропривреде Србије (ЕПС) и у односу на то предузимамо мере да пословање ЕПС-а иду у складу са плановима да та фирма буде стабилна и безбедна”, рекао је Антић новинарима.

Он је у паузи регионалне конференције „Енергетске перспективе и изазови” новинарима рекао да цену струје у Србију одређује Агенција за енергетику на основу оправданих трошкова ЕПС-а и кретања тржишне цене и да о томе не треба да расправља било ко ван Србије.

„То је питање које ћемо ми уређивати у оквиру нашег система”, додао је Антић.

Он је подсетио и да је представницима Међународног монетарног фонда и Светске банке речено да у овом тренутку не постоји потреба да за повећање цене струје и да сви параметри на то указују.

Антић је додао и да ће се по звршетку другог квартала анализирати сви процеси и видети шта ће се даље дешавати. (Бета)

Стабилна енергетска ситуација

Укупна енергетска ситуација у Србији је стабилна и предузимају се све мере да би се предупредиле евентуалне последице пораста водостаја на рекама у близини енергетских објеката, изјавио је данас министар рударства и енергетике Александар Антић.

Он је новинарима у паузи регионалне конференције „Енергетске перспективе и изазови” у Новом Саду рекао да су формирани штабови на нивоу енергетских компанија и да се ситуација прати из минута у минут.

„Чинимо све што је могуће да сачувамо енергетске капацитете Србије”, рекао је Антић и додао да у овом тренутку нема најава да би токови у близини енергетских капацитета могли да изазову неке лоше последице, али да се ништа не препушта случају.

Влада Србије јуче је прогласила ванредну ситуацију на територији земље као превентивну меру којом ће се олакшати и убрзати деловање свих органа у заштити живота и безбедности грађана и ствари, као и отклањању последица поплава.

Влада је и апеловала на све грађане да поштују одлуке Владе Србије и учине све како би се спречиле веће последице током „критичног кишног периода који се очекује до уторка”. (Бета)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh