• Novosti online

  Антић: Србија значајно ближе изградњи гасовода

  Министар рударства и енергетике Александар Антић оценио је данас да је Србија значајно ближе изградњи гасовода кроз земљу после мишљења енергетске заједнице у вези с пројектом магистралног гасовода од границе с Бугарском до границе с Мађарском.

  „Чињеница да је енергетска заједница у закључила да ће нови гасовод унапредити сигурност снабдевања кроз диверсификацију рута снабдевања, потврда је наше аргументације и очекујем убрзан наставак пројекта кроз обавезујућу расподелу капацитета и доношење инвестиционе одлуке. Ово мишљење је показатељ да је пројекат добро постављен, у складу са Законом о енергетици Републике Србије као и са европским енергетским директивама”, изјавио је министар Антић.

  Како се додаје у саопштењу из Министарства рударства и енергетике, одређени услови, а пре свега са становишта јачања конкуренције, упућени су Агенцији за енергетику Србије, која ће их, како се наводи, као независно регулаторно тело у складу са Законом узети у обзир у даљим корацима везаним за реализацију пројекта, пренео је Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com