Gradovi

Antić: U ovom trenutku se ne razmislja o poskupljenju struje

Antić: U ovom trenutku se ne razmislja o poskupljenju struje

NOVI SAD – Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da se u ovom trenutku ne razmišlja o poskupljenju struje.

Antić je na Regionalnoj konferenciji „Energetske perspektive i izazovi“ koja je održana na Novosadskom sajmu, rekao novinarima da ne postoji plan za povećanje cene električne energije, niti bilo kakva obaveza da od nekog datuma moramo povećati cenu za neki procenat.

„Postoji samo obaveza da pratimo realizaciju plana finansijske konsolidacije Elektroprivrede Srbije i da u odnosu na tu realizaciju preduzimamo sve mere koje bi obezbedile da EPS bude stabilna firma“, rekao je Antić.

On je dodao da će na kraju drugog kvartala biti analizirani svi procesi i da će se na osnovu tih analiza videti šta će se dešavati do kraja godine.

Na pitanje novinara da prokomentariše pojedine ocene da cena struje treba da bude povećana, Antić je rekao da cenu određuje Agencija za energetiku, da to nije tema o kojoj drugi treba da raspravljaju i da će to pitanje biti uređeno u okviru našeg sistema.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh