• Gradovi

  Apelacioni sud: Mišeljiću šest meseci zatvora

  BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest meseci zatvora Bora Mišeljića za krivično delo teška telesna povreda, jer je 2012. godine „nokautirao“ komšiju koji je parkirao auto na travnjak ispod njegovog prozora.

  Udareni komšija je preminuo usled pada i udarca o betonsku kocku na parkingu.

  Tom odlukom preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Mišeljić bio oslobođen optužbi, navodi se u u odluci objavljenoj na sajtu Apelacionog suda i dodaje da je i protiv ove presude dozvoljena žalba.

  U obrazloženju svoje odluke Apelacioni sud navodi da je cenio kao olakšavajuće okolnosti za Mišeljića njegove porodične i lične prilike, kao i da je kritičnom prilikom njegova sposobnost shvatanja značaja dela i mogućnost upravljanja postupcima bila smanjena do stepena bitnog, ali ne i bitno.

  Takođe je cenio njegovo sadašnje zdravstveno stanje i „tako utvrđenim olakšavajućim okolnostima dao značaj naročito olakšavajucih okolnosti“.

  Od otežavajućih okolnosti na strani okrivljenog, sud je kako se navodi, cenio njegov raniji život i ponašanje.

  Mišeljić je osuđen jer je 26. februara 2012. godine sa prozora svog stana započeo verbalnu raspravu sa pokojnim A. A, zabranjujući mu da parkira auto na travnjak ispod njegovog prozora.

  Zatim ga je presreo dok je išao u pravcu svoje zgrade i nosio u rukama kese sa namirnicama, i pesnicom mu zadao udarac, usled čega je A. A. izgubio ravnotežu i pao na betonsku kocku koja se nalazila neposredno iza njega.

  Od udarca i pada zadobio je tešku telesnu povredu opasnu po život, dok je Mišeljić napustio lice mesta u pravcu svoje zgrade.

  Povređeni je uspeo da sa svog mobilnog pozove policiju i dežurnom operateru rekao šta mu se desilo i gde se nalazi zahtevajući hitnu pomoć i policiju.

  Nakon poziva ostao je da leži naslonjen na betonsku kocku, ali je usled zadobijenih povreda preminuo.

  Foto Tanjug, N. Milošević/ arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com