Gradovi

Arapi preuzeli vlasništvo nad kompleksom Porto Montenegro

PODGORICA – Arapski investicioni fonda iz Dubaija preuzeo je vlasništvo nad tivtskim nautičko-turističkim komplesom Porto Montenegro, a suma po kojoj je ta marina, jedna od najlepših u vom delu sveta, čiji je jedan od vlasnika milijarder Piter Mank, prodata – poslovna je tajna, javili su crnogorski mediji.

„Vlada će sa novim investitorima nastaviti saradnju u realizaciji jasne strategije razvoja nautičkog turizma u Tivtu i Boki Kotorskoj i zajedno će raditi na daljem pozicioniranju Crne Gore kao destinacije visoko kvalitetnog turizma“, rekao je tim povodom premijer Milo Đukanović.

Nakon potisivanja protokola o primopredaji predsednik izvršnog obora komanije ICD šeik Muhamed Al Shaibani kazao je da očekuje da će Porto Montenegro uz njihovu podršku dalje rasti.

Mank je krajem 2006. godine kupio od Vlade Crne Gore nekadašnje vojno brodogradilište u Tivtu za 23 miliona evra i pretvorio ga u nautičko-turistički centar sa jednom od najsavremenijih marina za mega i super jahte u ovom delu sveta.

Investitor tvrdi da je u kompleks do sada investirao 400 miliona evra.

Pored Manka, suvlasnici Porta su neki od najbogatijih ljudi sveta, među kojima su ruski oligarh Oleg Deripaska, lord Jakob Rotšild iz bankarske dinastije i francuski poslovni magnat, izvršni direktor luksuznih francuskih brendova Luj Viton i Henesi Bernar Arno.

Foto portomontenegro.com

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh