• Gradovi

  Asad: Nikada nisam pomišljao da napustim Siriju

  BEJRUT – Predsednik Sirije Bašar al-Asad izjavio je danas da nikada nije pomišljao da napusti Siriju „ni pod kakvim okolnostima“ i istakao da uživa podršku većine Sirijaca.

  Takođe, u intervjuu državnim medijima Asad je optužio Sjedinjene Američke Države i Saudijsku Arabiju da su želeli da se terorističke grupe pridruže mirovnim pregovorima koje su predlagale svetske sile.

  U Siriji, kako je istakao, niko ne bi prihvatio takve pregovore.

  „Oni žele da sirijska vlada pregovara sa teroristima što ne mislim da bi iko prihvatio u bilo kojoj zemlji“, rekao je Asad odgovarajući na pitanje da li će se Sirija pridružiti pregovorima, koje su svetske sile sazvale

  za 1. januar 2016. godine.

  Upitan da li bi pregovarao sa opozicionim grupama koje su se sastale u Rijadu tokom nedelje, Asad je rekao da je Sirija spremna da pregovara kada oni budu promenili svoj pristup i odrekli se naoružanja.

  „Baviti se njima kao političkim entitetom u potpunosti odbijamo“, zaključio je Asad.

  SANA via AP

  Preview

  Slide

  Slide

  Predsednik Sirije Bašar al-Asad izjavio je danas da nikada nije pomišljao da napusti Siriju „ni pod kakvim okolnostima“ i istakao da uživa podršku većine Sirijaca. Takođe, u intervjuu državnim medijima Asad je optužio Sjedinjene Američke Države i Saudijsku Arabiju da su želeli da se terorističke grupe pridruže mirovnim pregovorima koje su predlagale svetske sile. AP foto

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com