Gradovi

Asfaltiranje ulice u naselju Pinosava

Asfaltiranje ulice u naselju Pinosava

BEOGRAD – Gradski menadžer Goran Vesić danas je u beogradskom naselju Pinosava obišao radove na rekonstrukciji ulice II nova koji će, kako je najavio, biti gotovi do 10. februara.

Kako je rečeno, radovi podrazumevaju delimičnu zamenu kolovozne konstrukcije, nivelisanje postojećih šahti u kolovozu i izdradu novog asfaltnog sloja u dužini od 1.400 metara.

Vesić je novinarima, nakon obilaska radova, rekao da se Grad Beograd trudi da sto više ulaže u prigradska naselja što nije bila praksa prethodnih vlasti.

Grad Beograd je u okviru Direkcije za građevinsko zemljište raspisao tender za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Pinosavi, istakao je on i dodao da je Grad za taj posao izdvojio 150 miliona dinara.

„Kada završimo to postrojenje, koje će se raditi tokom ove godine po završteku tendera, počećemo sa priključivanjem ljudi na kanalizaciju“, rekao je Vesić i obrazložio da će se priključak na kanalizacionu mrežu plaćati na 60 rata po 1.000 dinara mesečno, ukupno 60.000 dinara.

Istakavši da na teritoriji opštine Voždovac ima više od 12.000 kilometara nekategorisanih puteva, Vesić je rekao da je od toga samo oko 3.500 pod asfaltom.

„To samo govori kakav nas veliki posao čeka. Ove godine smo kao Grad izdvojili 366 miliona dinara za puteve na teritoriji opštine Voždovac“, rekao je gradski menadžer.

On je podsetio da se na teritoriji te opštine radi nekoliko velikih projekata, a jedan od njih je i kanalizacija u naselju Mala Utrina koja se radi „punom parom“ i na koju će, dodao je Vesić, biti priključeno oko 300 domaćinstava.

„Takođe, radimo i na velikim objektima poput Doma zdravlja u Jajincima, koji će pružiti uslugu za 50.000 stanovnika podavalskih naselja koji danas putuju i do 27 kilometara da bi dobili osnovnu zdravstvenu zaštitu“, rekao je Vesić.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je rekao da je ta opština obezbedila sredstva da se ove godine tu asfaltira oko 50 nekategorisanih puteva.

„Izdvojili smo nekih 100 miliona dinara što je jako bitno, jer je ceo podavalski deo proteklih godina bio jako zapostavljen“, rekao je Savić.

Govoreći o problemu kanlizacije, on je najavio da će se za mesec dana krenuti sa izgradnjom Jelezovačkog kolektora, u vrednosti oko 100 miliona dinara.

„Time će se steći uslovi da se veliki deo Jajinaca, Kumodraža i Kumodraž sela priključi na tu kanlizacionu mrežu“, istakao je Savić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh