Gradovi

Asp: Srbija značajno napredovala u razvoju obrazovanja

BEOGRAD – Srbija je značajno napredovala u razvoju obrazovanja u prethodnih nekoliko godina, ali uvek postoji prostor za poboljšanje, ocenio je danas ambasador Švedske u Beogradu Krister Asp i porucio da se studentima mora dati mogućnost da bar deo svojih studija završe u inostranstvu.

„Važno je da mladi ljudi dobiju priliku da odu u neku drugu zemlju. Oni će tako naučiti o vrednostima, sistemu i kulturi te države, a to je značajno za međusobno približavanje zemalja“, rekao je ambasador za Tanjug na 13. Međunarodnom sajmu obrazovanja EDU Fair.

On je naglasio da je Srbija za šest godina, koliko je on u njoj proveo, ostvarila veliki napredak u edukacionom polju, ali da uvek postoji prostor za povoljšanje.

„To važi i za moju zemlju iako je ona imala priliku da duže vremena razvija svoj obrazovni sistem od Srbije. Zbog toga je to još važnije kako bismo mogli da učimo iz međusobnih iskustava i kako bi univerziteti mogli bliže da sarađuju“, poručio je Asp.

Ambasador je naglasio da mu je posebno drago što je unapređena saradnja između srpskih i švedskih univerziteta i što švedski studenti mogu da dođu u Srbiju, a srpski u Švedsku.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh