• Kultura

  Audicija najstarijeg omladinskog pozorišta u Beogradu

   c4d4968d64.jpeg

  BEOGRAD – „Dadov“, najstarije omladinsko pozorište u Beogradu, organizovaće u subotu, 13. februara, audiciju za prijem novih članova.

  „Dadov“ se već 56 godina trudi da da šansu mladim, talentovanim ljudima kroz Školu glume i govora koja ujedno slovi za školu glume sa najdužom tradicijom na teritoriji Beograda.

  Iz pozorišta „Dadov“ poniklo je na stotine danas eminentnih pozorišnih stvaralaca – glumaca, pisaca, reditelja, producenata.

  Imena koja su prve pozorišne korake napravila u „Dadovu“ obeležila su sprsku teatarsku i kinematografsku scenu.

  Koji god da se motiv krije, pa neka je i čista radoznalost, svaki srednjoškolac i osnovac pozvan je da dođe na audiciju i otkrije po nešto o pozorištu, umetnosti i, najvažnije, o sebi, poručuju iz „Dadova“.

  U Školi glume i govora tokom četiri meseca predavači će otkriti u polaznicima njih same, pokušati da ih oslobode stidljivosti, maski i lažnih uloga koje su im nametnute i ostanu na sceni kao upravo ono ko su, navedeno je u saopštenju teatra.

  Škola je idealna prilika za oslobađanje od stidljivosti, druženje, učenje pravilnog i prirodnog govora ali i učenje osnova glumačkog zanata.

  Za audiciju je potrebno pripremiti monolog, recitaciju i imitacije. Časovi se održavaju vikendom u četri grupe u zavisnosti od uzrasta.

  Na kraju četvoromesečnog rada škole održava se javni čas na kojem polaznici imaju priliku da pokažu stečeno znanje.

  Posle isteka četiri meseca, najtalentovanijim učenicima su otvorena vrata nastavka usavršavanja glume i govora na master klas časovima.

  Foto Tanjug, T. Valič (arhiva, ilustracija)

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com