Gradovi

Austrijanci skeptični prema muslimanima

BEČ – Austrijanci su skeptični prema muslimanima, pokazuje danas objavljeno istraživanje Integracionog fonda Austrije (OeIF).

Većina Austrijanaca smatra da, kada je reč o izbeglicama, problem predstavlja što oni ne pokazuju poštovanje i spremni su na nasilje prema ženama.

S tim u vezi je 77 odsto Austrijanaca ocenilo da izbeglice prikazuju premalo poštovanja prema ženama i da su spremni na nasilje prema lepšem polu.

Takođe većina Austrijanaca strahuje od napada na položaj žene u društvu.

Istraživanje je pokazalo da stanovništvo Austrije želi strožije vezivanje socijalnih usluga za spremnost na integraciju izbeglica.

Tako 63 odsto Austrijanaca podržava zahtev Narodne partije (OVP) za ograničenje pomoći države za porodice sa više dece na maksimalno 1.500 evra mesečno.

S tim u vezi 61 odsto tvrdi da izbeglice radije žive od socijalne pomoći nego od rada, a gotovo isti broj tvrdi da nisu spremni na integraciju.

Inače Austrijanci ocenjuju da suživot sa migrantima, uopšteno, dobro funkcioniše, ali kada je reč o muslimanima to tvrdi svega 32 odsto.

Čak 56 odsto ocenjuje suživot sa muslimanima negativno, a posebno kritički su muškarci mlađi od 30 godina sa nižim nivoom obrazovanja.

Foto Tanjug/video, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh