Novosti online

Аутобус 36 вози до „Прокопа” на сваких 20 минута

Аутобус 36 који ће од данас железничку станицу „Београд центар” повезати са Славијом, центром града и Главном железничком станицом радним данима возиће на сваких 20 минута. Први полазак биће у 6 часова, а последњи у 20.30 сати. Суботом и недељом „тридесет шестица” ће ићи на 40 минута. Први аутобус ће кретати у 6.10, а последњи као и радним данима. Од понедељка до петка кружиће два аутобуса, а суботом и недељом један.

Возила на овој кружној aутoбуској линиjи ћe од „Прокопа” ићи Гучевском, Улицом Драгана Манцеа, Булеваром кнеза Александра Карађорђевића, Улицом др Милутина Ивковић, Тргом ослобођења преко Аутокоманде, Булеваром ослобођења, преко Славије, Немањином, поред Главне железничке станице, а онда назад Савском, Булеваром војводе Путника, Булеваром кнеза Александра Карађорђевића, улицама Драгана Манцеа и Гучевском назад до „Прoкoпa”.

Нова железничка станица на коју је прошле недеље почело пребацивање домаћег железничког путничког саобраћаја из Савског амфитеатра са остатком града директно је повезана и линијом 34. Ова линија „Прокоп” спаја са Миљаковцем, Бањицом, Канаревим брдом и Дедињем. Минибуси 34 радним данима иду на сваких 25 минута, а суботом и недељом на 50.

До „Прокопа” за сада на сваких десетак минута иду и тролејбуси 40 и 41, али они се не спуштају директно до станице, већ стају преко пута Музеја историје Југославије. Од овог стајалишта, путницима је до железничке станице потребно око пет минута хода улицом Драгана Манцеа, а потом низбрдицом која води до улаза у „Прокоп”.

Са будућом главном железничком станицом за сада још нису директно повезане општине преко реке – Нови Београд и Земун. За сада нема најава да ли ће и када ка том делу града бити уведене директне везе са „Прокопом”.

Нова железничка станица са околним улицама и остатком града требало би боље да буде повезана за нешто више од годину и по дана. Горан Весић, градски менаџер, пре неколико дана навео је да град на „Прокопу” наставља да ради свој део посла у вези са будућим приступним саобраћајницама из правца Булевара кнеза Александра са једне стране и нишког аутопута с друге. За приступнe везе сa Булeвaрa кнeзa Aлeксaндрa рaсписaн јe тeндeр, a грaд je за тај посао oбeзбeдиo више од 500 милиoнa динaрa.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh