Novosti online

Аврамопулос: Без виза само са косовским пасошима

ПРИШТИНА– Комесар ЕУ за миграције и унутрашња питања Димитрис Аврамопулос изјавио је данас у Приштини да ће, након доношења препоруке о визној либерализацији за грађане Косова, бити признати само косовски пасоши.

На питање новинарке РТК2, српског канала косовске телевизије, шта ће се дешавати са грађанима којима је пасош издала Србија, односно Кооординациона управа, и којима је до сада била потребна виза, он је одговорио:

„Да будем јасан. Само косовски пасоши су признати.„

На њено питање да ли ти грађани сада треба да узмају косовске пасоше или Србија треба да им изда „нормалне” пасоше, он је поновио да ће се, када је реч о систему путовања без виза, признавати само косовски пасоши, а да за све остало треба питати косовског премијера, преноси Танјуг.

Могерини: ЗСО неће бити паралелна структура власти

ПРИШТИНА – Висока представница ЕУ за спољну политику Федерика Могерини рекла је данас да Заједница српских општина на Косову неће бити паралелна структура власти и да „не доводи у питање територијални интегритет Косова”.

Могерини је то рекла обраћајући се посланицима у косовском парламенту током посете Приштини, пренео је АП.

„Јединство и различитост су мото ЕУ и могли би то постати веома лако и на Косову”, додала је Могерини у парламенту.

Висока представница Европске уније за спољне послове и безбедност Федерика Могерини честитала је данас у Приштини Косову на препоруци за укидање визног режима и подвукла значај дијалога са Београдом.

Она је истакла да ће визна либерализација имати позитиван утицај и на свакодневни живот и на политику.

„Ово значи да је Косово Европа, и да ми радимо на интеграцији Косова у ЕУ”, рекла је Могерини на конференцији за новинаре након разговора са косовским премијером Исом Мустафом и комесаром ЕУ за миграције Димитрисом Аврамопулосом, преноси Танјуг.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh