• Kultura

  BAHATO: Direktorka Etnografskog muzeja u Beogradu Mirjana Menković napravila sinu svadbu u muzeju!

  etnografski muzejv

   

  Etnografski muzej poslednjih dana je u centru pažnje javnosti, ali ne zbog izložbe, već – svadbe direktorkinog sina!

  Naime, kako se vidi na fotografijama, svatovi se provode u Etnografskom muzeju i koriste muzejske eksponate dok se fotografišu.

  „Direktorka Menković je svadbu svoga sina Stefana organizovala gde drugde nego u Etnografskom muzeju! Tu su se provodili, zabavljali i bahatili na eksponatima kulturnog nasleđa svih građana ove zemlje, eksponatima koji su vekovima unazad prikupljani i čuvani. Da li ovo znači da svako od nas može da napravi svadbu u Etnografskom muzeju, roštilj na teresi Skupštine grada, žurku u muzeju Nikole Tesle, fudbalsku utakmicu ispred Hrama Svetog Save?“, pitaju se zabrinuti građani koji su se obratili medijima.

  Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac uputio je zahtev direktorki Etnografskog muzeja u Beogradu, gospođi Mirjani Menković, da se hitno izjasni o medijskim navodima da je u prostorijama muzeja organizovala svadbu svoga sina.

  Nijedan rukovodilac nijednog muzeja u Republici Srbiji nema pravo da u njemu organizuje privatne zabave i da na taj način urušava ugled svoje institucije i celog sistema.

  Ministarstvo kulture i informisanja je dužno da ispita sve navode vezane za ovaj neobičan slučaj kako bi se, pre svega, utvrdile činjenice i ocenila istinitost tvrdnji izrečenih u medijima.

  Ukoliko se medijski navodi ispostave kao tačni, nema sumnje da će direktorka Etnografskog muzeja za to snositi posledice.

  Etnografski muzej u Beogradu je osnovan 1901. godine i ustanova je od neprocenjivog značaja za izučavanje tradicionalne kulture na našim prostorima.

  novostidana.rs

  Lj. P.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com