• Novosti online

  Бајић: Спасојевић запалио свећу за Новака Стеванића

  Никола Бајић, члан „земунског клана”, правоснажно осуђен на 35 година затвора, детаљно је у четвртак као окривљени описао отмицу Новака Стеванића (20) у августу 1997. године, а потом и како је опљачкан сеф у стану у којем је младић живео са родитељима и из њега отет новац и драгоцености. Као учеснике у догађају, Бајић је именовао пензионисаног полицајца Милана Радукића, припадника Жандармерије Сашу Ђајића и Горана Ристића.

  Млади Стеванић је, неколико месеци после отмице, немогавши више да трпи притиске који су уследили, починио самоубиство. Описујући начин на који је Стеванић отет 22. августа 1997. године, Бајић је казао да су то урадили Ристић и сада покојни вођа „земунског клана” Душан Спасојевић Шиптар.

  – Седео сам у једном од „штек” станова на 12. спрату зграде у Блоку 63, када ме је Спасојевић позвао на мобилни телефон и рекао да хитно сиђем. Појурио сам, а када сам стигао видео сам да су врата гараже подигнута. На задњем седишту аутомобила видео сам младића, али због мрака нисам могао да му разазнам лице. Спасојевић ми је казао да седнем поред младића. Ристић је седео на предњем седишту, а Спасојевић, Новак и ја на задњем. Спасојевић је у једном тренутку извадио пиштољ, неколико пута ударио Стеванића у главу и питао га где је новац. Младић, који је целу ноћ провео у аутомобилу, неколико пута је одговорио да не зна, после чега га је Спасојевић ухватио за врат и почео да му тресе главу. Чак је Ристић, Спасојевићу којег је ословљавао са „команданте” рекао да престане. Новак се уплашио, па је у једном моменту казао да је сеф испод паркета – испричао је Бајић.

  Члан „земунског клана” оповргао је тврдње окривљеног Радукића, иначе бившег полицајца, да је Душан Спасојевић био његов сарадник, односно да му је као полицајцу давао одређене информације. Радукић је претходно испричао да је Спасојевића навео да буде сарадник полиције након што је код њега пронађено 1.250 грама хероина, што је била највећа количина дроге која је икада до тада била заплењена.

  – Спасојевић је био сарадник Слободана Пажина, а не Радукићев. Често је умео да ми каже да је Радукић, који је у то време био инспектор у земунској полицији, сто одсто његов и да може да ради шта хоће. Ословљавао га је са „Бата Радука”, а знам и да је Радукић ишао у Шилерову код Спасојевића и Луковића – испричао је Бајић, чији је исказ био кључан за решавање злочина од пре две деценије.

  Припадник „земунског клана” је навео и да му је Спасојевић рекао да су претерали у вези са малим (мислећи на Стеванића прим. аут), а касније и да се младић убио.

  – Казао ми је да му је запалио свећу. Мислим да га је то прогањало. Спасојевић се није освртао када су у питању били наркомани и криминалци, али овог младића му је било жао – изјавио је Бајић.

  Према Бајићевим тврдњама, у отмици Стеванића учествовао је и сада покојни Зоран Вукојевић Вук, којег су касније убили припадници „земунског клана”. Он је додао и да се Вукојевић, иако полицајац у то време, бавио продајом наркотика и да је „држао целу нову Галенику”.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com